Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2012 18:50 - Бизнес-идеи за бизнес-злодеи:)
Автор: kcekce Категория: Бизнес   
Прочетен: 5112 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 17.10.2012 19:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Каква ли пазарна ниша може да заеме един злодейски-саркастичен предприемач днешно време? Всичко близко до акъла вече е направено, освен ако не звучи съвсем безумно... Но ако се върнем назад, преди няколко годинки и поръчването на шофьор под наем за препили притежатели на МПС също звучеше сюрреалистично. Я да видим какво би улеснило битието на съвременното човешко същество...



Шкембе-машина



Така де, кафе-машини под път и над път, автомати за вафлички и разхладителни напитки също се намират, ама шкембето си остава запазена марка на кръчмите и ресторантите. А кръчмите и ресторантите не винаги са отворени, както и не винаги са запазили една порцийка за нуждаещия се в дадения час... А целева аудитория има. Цяла България:)

image

Какво се иска за машинката – първо разбира се конструирането й (метода на работа ще обясня по-нататък). Второ – един (!) готвач. Трето – служител за зареждане и поддръжка на машината. Шкембето се сварява как си трябва, след което мръвката се прецежда от бульона. Мръвката и бульонът се зареждат в два различни резервоара на машината. Това осигурява равномерно и справедливо разпределение на мръвката спрямо бульона, което е важно за чорбата;) Други две резервоарчета се зареждат с чесън и лют пипер. Резервоарите за шкембето разбира се трябва да са хладилни, за да не се разваля. Смесването мръвка/бульон и затоплянето им ще става при наливането. Чесън и пипер – в зададени от клиента количества. Общо четири автоматични дозатора, от които само два работят с променливи величини:) Препоръчителна ежедневна поддръжка – смяна на резервоарите два пъти в денонощието и продухване на системата с вряла вода веднъж в денонощието. Препоръчителна цена на порция шкембе – от 1.50 до 2 лв.:) Препоръчителна съдинка – стиропорена топлоустойчива чаша от 1/2 литър. А, без малко да забравя - и пластмасови лъжички... Машинката може да се модифицира да сипва и наливна бира – тъкмо ще има по-голяма полза от хладилната система;)



Защитен мини-бар/хладилна чанта



Може би ви се е случвало да си вземете една биричка за по-късно, да я оставите в хладилника да се охлажда и накрая да откриете, че някой ваш мил роднина с кофти навици я е изпил:) Или да се зачудите защо непълнолетните ви деца са кръстосали погледите, а домашната ви ракия на вкус бие на разредена с вода поне 1 към 3... Ако ви се случват такива работи, общият хладилник в кухнята няма да ви спаси. Но ето го и решението.

image

За повече устойчивост на набези и злополуки хладилната чанта е добре да има алуминиев корпус – хем лек, хем здрав. В капака се вгражда кодирана ключалка – не издавайте кода на никого!:) Хладилната чанта може да се ползва за краткотрайно съхраняване на охладени напитки или да се включи в ел. мрежа за по-дълготрайно съхранение и охлаждане. Кабелчето разбира се може да се прибере удобничко, а за пренасяне да се монтира и ергономична дръжка. За защита от отмъстителни и завистливи пияници се предвижда и закрепване с дюбел в бетонената плоча на апартамента ви, като крепежният винт може да бъде освободен САМО от вътрешността на хладилната чанта. Чиста работа - вече можете да отидете с леко сърце на работа и да очаквате гости вечерта с непокътнат запас от напитки за черпене;)



Дата-услуга „Намираме всичко“



Интернет е пълен с хора, които не знаят как и къде да си намерят това, което търсят – било то музика, филми, книги, програми или курсови работи. Разбира се става дума за търсене на безплатни пиратски копия – иначе какъв е смисълът?;)

image

Дата-услугата „Намираме всичко“ предоставя независими от нея линкове към достъпно за безплатно сваляне съдържание. За поръчка – изпращане на платен SMS (2 лв., да речем) до номера на „Намираме всичко“, като съобщението трябва да съдържа точно определение на търсения обект и валиден e-mail за получаване на линка и упътването за сваляне (ако има нужда от такова). Рекламен слоган - „Ако не го намерим, връщаме ви парите!“.



Очаквам и други бесни и чудесни идеи :Р

Бизнес-идеи за бизнес-злодеи ІІ




Гласувай:
2



1. анонимен - Ксе, размера на Шкемб-машината не ...
26.07.2012 17:55
Ксе, размера на Шкемб-машината не си споменала :) или е Голямата тайна, за да не ти открадна бизнеса :)
цитирай
2. kcekce - Още не...
27.07.2012 13:45
Още не е уточнен от констукторския екип;) Иначе на снимката съм фотошопнала една кафе-машина, но такъв размер почти 100 % ще е недостатъчен...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kcekce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1153054
Постинги: 395
Коментари: 1058
Гласове: 1662