Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2010 22:57 - Това, което имаме:)
Автор: kcekce Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1849 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 31.03.2010 23:03


Понякога усещам как силата просто струи през мен. Докато говоря, пиша, свиря, катеря, пея, чистя двор или пък работя – усещам един неизчерпаем ресурс/тласък/напор вътре в мен, който с едно леко щракване с пръсти се превръща в нещо значимо и истинско. Без напъни и грандиозни обмисляния – просто едно “дай! сега!” – и то се случва… Без да усещам умора, болка, колебания… И много добре знам вече, че нищо не може да стане наистина СИЛНО и наистина ИСТИНСКО, без тази вътрешна вложена в него сила:) Силата, която превръща бачкането в спортно хоби, чистенето в градивност, катеренето в дишане, линиите в картина, думите в смисъл, пеенето в емоция, свиренето в махане с крила… Силата, която превръща нещата в нещо повече, отколкото са от практична гледна точка:) Може би е вяра? И тази дума е слаба и непълна. Вяра в какво?.. Но много се доближава до това НЕЩО. То ако съществува, съществува щастливо и пълноценно, съществува и ВЪПРЕКИ, и понякога НАПУК на всичко… Просто си съществува и е хубаво:)

Пожелавам си да го имам по-често и занапред, да не спра никога да УСЕЩАМ скрития смисъл, голям или малък, в това, което правя… Това е нещото, което превръща самотата в творчество. Това е нещото, което превръща налудничавите идеи в решения:) Това е нещото, което превръща звуците и думите в песен:) И купончето с приятели в незабравим момент:) И което превръща началото и края в роман… Това всъщност е нещото, което превръща фантазиите в реалност:)) Това е ритникът в задника, който те прибутва още малко напред, за да не стоиш на едно място:) Не е нужно да бъдеш добър, камо ли идеален. Не е нужно да бъдеш разбран. Не е нужно да бъдеш харесван:) Не е нужно да бъдеш важен, преуспял, четен, популярен, известен, богат, обичан… най-трудно бих се лишила от “обичащ” (това е най-голямата жертва!), но пак бих го дала за този шут в задника. Шутът, който ти дава инерция напред. Инерцията, от която нещата се търкалят, накъдето трябва:) Без нея си безполезен за обичаните от теб…

Искам още:) Пролет е, зелено е, нещата растат – искам и това НЕЩО да расте и да набъбва, да заравя все по-несломими корени в говната, в които расте и да стане неизтребим плевел без естествен враг в природата:)) Пожелавам същото и на всички вас - ШУТ в задника:)) PEACE:))

image

А това е просто цветче на зюмбюл:))




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - Първоаприлска. . . Весело настр...
01.04.2010 10:23
Първоаприлска... Весело настроение!
цитирай
2. chris - ах, знам за какво усещане говориш. ...
01.04.2010 11:05
ах, знам за какво усещане говориш. но аз не мога да го определя. "силата" е най-подходящо май. понякога, макар и рядко, изпълва и мен. е, нека силата бъде с теб. :-) по-честичко.
цитирай
3. kcekce - Someday I'll be...
01.04.2010 21:09
...and someday i will be a jediiiiiii:))) Eх, само един човек успях да излъжа за 1 април, ц-ц... Но има още време:)
И НЕКА СИЛАТА БЪДЕ С ТЕБ! *гръмовно*
цитирай
4. goran - Kcekce:-))
02.04.2010 12:50
Много живо и енергично звучи;-)
цитирай
5. анонимен - Domine
07.04.2010 10:01
:))) Айде честито!
цитирай
6. анонимен - Mitko
11.04.2010 00:43
ами има го това, да.. и идва и си отива.. аз му викам любов, в най-общия вид на думата, към някой към всички, към нещо, към живота, към каквото е това, което ни движи.. като я има тази енергия и нещата се случват от само себе си, там сме където трябва да бъдем, в синхрон със света и собствените си мечти, знания, място, спомени и желания.. ама май номера е да не се напъваме да ни се случи, амии просто да бъдем и .. то само си идва , понякога , нали?:) И после като го няма, се обръщаме назад и се чудим, абе това дето съм направил тогава , откъде се взе, кой/какво./ как стигнах дотам.. може би при всеки е различно, при мен тези моменти се осмислят чрез някой друг някак си, иначе не работят :)
поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kcekce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1153274
Постинги: 395
Коментари: 1058
Гласове: 1662