Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2014 02:44 - Само ще мразим ли?
Автор: kcekce Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2446 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 20.02.2014 21:53


Все се надявам хората да могат да правят нещо по-силно, отколкото да мразят или да се страхуват:) Като цяло емоционалният БУМ, който изпитва човек при омраза или страх може да доведе само до не-градивни решения:

 

* агресивен отклик и набъбване на конфликта;

* потискане на всички емоции до степен да се пръснеш;

* БЯГСТВО от проблема – може да е физическо бягство (примерно „Махам се от този град/държава!“), или морално разграничаване на теб самия от проблема – тип „мен не ме интересува, аз съм си другаде“;

* бездейно и безидейно презиране и мразене на ВСИЧКО, правено някога и правещо се в момента, само и само да го представиш по-ниско от (все още) блудкавата представа за себе си.

image

Такова е станало нашето общество, такива сме станали НИЕ. Толкова сме свикнали, че от нас нищо не зависи, че не виждаме и смисъл да да правим нещо, освен да се зъбим и да привличаме ненужно внимание. А като не правим нищо – самоуважението не ни позволява да уважаваме направеното преди нас;)

 

Нека израснем малко. Великите умове от миналото не са имали тази база за контакт с хората, която имаме сега. А СЕГА имаме пълен контакт с всичко – всеки САМ трябва да си нагласи критериите за приемане/отхвърляне на информация. Отричането на всичко, което не те кара да си в еуфория и екстаз, е подобно на хероиновата наркомания:) НЕ ОТ ВСИЧКО изпитваме върховно удоволствие:) Това не означава, че не трябва да се информираме за касаещи ни неща, и не означава, че трябва да направим на „две стинки“ всичко, което не ни прави пълния кеф.

 

Да, това невероятно тъпо правителство, което в момента си гласува по-високи заплати, одържавяване на електроразпределението и (И!) ново завихряне на проекта „Белене“ (българите не сколасват да изхарчат произвеждания от АЕЦ Козлодуй ток и излишъците се продават по-евтино навън, при това без изискване за незабавно плащане... а Беленето по проект не отговаря на изискванията на ЕС...), на фона на безработицата и бачкането за външни корпорации - всичко това и безплодните протести ни водят само до озлобяване.

 

Ррррр%&*! Ръмжим си наум – вече не за неосъществени мечти, ами просто за тъпото си БЕЗСИЛИЕ да променим нещо и да видим щастливи същества наоколо си.

 

И това се отразява по доста странен начин на възприятията и реакциите на хората. „Всичко преди мен в момента е пълното лайно, но ТЕЗИ няколко нещица, които харесвам или помня от детството си, няма да ги срина в моя личен апокалипсис“.

 

Поне 80 % от човечеството чакат с нетърпение края на света, просто за да не умрат сами и просто за да бъдат част от нещо голямо:)

 

Ако наистина „Разделяй и владей“ е принципът на постигане на безусловна власт – ами тук си го имаме:) Тук ако има компания от 10 човека, която да запее народна песен, ще се намерят минимум ДВАМА, които да кажат, „К`ви са тия нещастници да ми пълнят ушите с глупостиии! Млъкнете бе!“ или ако някой (ужассс!) реши да запее „Клетва“ с приятели - „К`ви са тия тъпотии беееее, т`ва знаеш ли колко е насрано и кога съм го чувал?!“.

 

Явно ТРЯБВА да презираме народните ни песни („щото вие на сватба ли го обърнахте, бе?!“), дъртите рок-банди („к`во ми свирят на залеза си, хубавите си концерти са ги правили другаде! Пък едно времееее...“), нашите си и чуждите банди („Тоя ако го пускат по телевизора, сто на сто си е платил!!!“ или „Кой го е чувал т`ва бе, кой ще дойде изобщо на концерт?! Дай и аз да не ходя, и без т`ва ми искат 5 лева...“), да презираме естрадата („Щото на тях им цъкат кинти да правят пропаганда на правителството!“)... Можем да си останем с чалгата, друг е въпросът на кого тя му дава някакъв стимул в живота освен да се напие, да набара по-натруфеното същество от противоположния пол в помещението и да мята салфетки...

 

Можем също така да ПРЕЗИРАМЕ „комунистите“ - в това число се броят 99% от пенсионерите, както и БСП-то, които са комунисти само в кошмарните си сънища – реално погледнато са корумпирани лапачи като повечето партии, управлявали България през последния век... Можем да презираме и Атака (и с право ще я презираме! Същите лапачи с друг етикет...), но пък някой ще каже, че Болен бил агент на руските олигарси и затова ще се направи пак Белене... Не е проблемът в руските олигарси и олигофрени, имаме си наши:) Ако някой ви каже, че някой отвън е виновен – това е пускане на прах в очите „свише“, за да си отклоните праведния гняв другаде;) НАШИТЕ са си виновни:) ДПС – не съм чула през живота си някой да каже ЕДНА добра дума за това злокачествено образувание. Може би трябва да си говоря само с ограничени откъм информация и жизнени условия помаци, за да чуя нещо хубаво:)

image

Да, можем да презираме всичко възможно, случило се, преди НИЕ да направим нещо:) За някои неща има защо. Но гледам, как нищо не правим:) Изхвърляме си енергията в тъпо и банално плюене. А можем да направим нещо добро за човека до нас...

 

Будното общество не се прави от държавната власт – то е на принципа или го има, или го няма. Аз съм навита да вложа моята жалка лепта от позитивизъм в една пак жалка част от нашето общество:) Защото все така съм на мнение, че веселото прекарване не се прави от точната музика, а от хора. И хубавото семейство не се прави от натрапени ценности, ами от хора. Сладките мигове не се правят от благоприятната прогноза за времето, ами от хора. И държавата не се прави от назначеното правителство, ами от ХОРА. От „човеци“, които вместо да принизяват нещата около тях, се стараят да направят нещо ОЩЕ ПО-ХУБАВО.

 

Никой не е казал, че ще е лесно:) И на всеки му е ясно, че лесната победа не е толкова сладка, колкото трудната;) Нека просто бъдем по-щастливи, каквото и да ни се случва, и да се стараем да направим и други хора по-щастливи. Омръзна ми прикритите икономически системи да насъскват хората един срещу друг, да ги превръщат във врагове и в „гласоподавателна маса“... Нека правим добро един на друг, нека си позволяваме да се чувстваме добре, да споделяме красивото, което имаме, да позволим на друг да каже „ОБИЧАМ“ за нещо, без да го стъпчем това нещо в пръстта. Нека се държим като хора един с друг, а не като критици, култур-трегери или политици.

 

А „врагът“ е ясен – онези пичове, които след половин година протести не си тръгнаха и си гласуват по-високи заплати;)

 

ОСТАВКА!!!

 

 

 




Гласувай:
6



1. kontrasti - Здравейте,
10.02.2014 08:22
...„Толкова сме свикнали, че от нас нищо не зависи, че не виждаме и смисъл да да правим нещо, освен да се зъбим и да привличаме ненужно внимание. А като не правим нищо – самоуважението не ни позволява да уважаваме направеното преди нас;)“...

- Според мен в това ви изречение се намира една от съставните части на алтернативата!...

Поздрави!...
(:–€)

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kcekce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1158843
Постинги: 395
Коментари: 1058
Гласове: 1662