Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2015 05:58 - Интелект
Автор: kcekce Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3989 Коментари: 5 Гласове:
1



Какъвто и изкуствен интелект да създаде човечеството, без емоционален или физически стимул този интелект няма да се стреми да съществува. Този наш човешки стремеж към живота и развитието си е чисто емоционален:) Ирационален и логически грешен:)




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pitwasilew - Сещам се за този цитат на Тери Пра...
28.03.2015 11:52
Сещам се за този цитат на Тери Пратчет:
"Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект."
Поздрави!
цитирай
2. jelezov - Без точно формулирано понятие за ...
11.04.2015 01:20
Без точно формулирано понятие за интелект не трябва да се правят каквито и да е съждения за него и за сравняването му с вече създадения изкуствен интелект
цитирай
3. kcekce - Малко късно отговарям
10.11.2015 19:22
Според най-разпространената трактовка "интелект" е обособена мисловна единица, способна да взима решения, да извършва самостоятелни действия, да анализира данни и да извлича от анализите си заключения, които не са предварително програмирани като догма. Аз си мисля, че задължителен елемент е и стремежът/желанието към/за саморазвиване на този интелект, което вече не съм сигурна, че може да се случи без ирационални и емоционални предпоставки. Желанието като цяло е емоционална функция, а не интелектуална.

Някой може да каже, че изкуственият (или естественият) интелект може да се стреми към развитие поради обективни причини, но ще изтъкне неща като оцеляване, грижа за околната среда, грижа за другите мисловни единици. Само че без емоции (и без програмирани "догми") на интелекта ще му е безразлично дали (и как) той самият ще съществува или изчезне, дали ще умрат други и дали планетата ще съществува в същия си вид още 500 години. На много хора част от тези неща или всичките са им безразлични, въпреки наличието на емоции;)
цитирай
4. pitwasilew - Интелекта, извън контекста на х...
12.11.2015 18:48
Интелекта, извън контекста на хумора на Тери Пратчет, го разбирам като част от структурата на разума. Казват, че разумът се състои от интелект и въображение като на интелекта се падат 10% от общото, а останалата част се пада на въображението. Може да се направи аналогия с опитен ездач(интелекта) и буен кон(въображението) или интелекта може да се сравни с чертежа на една сграда, а въображението с действието, свързано по нейното построяване. Един вид интелекта си е чистата логика, въображението нашите желания.
цитирай
5. kcekce - Позакъсняло включване;)
16.12.2018 01:20
Вече в психологията навлезе и понятието "емоционален интелект". За което мога само да се радвам:)

И до ден днешен нямам представа какво да кажа на хората, които режат с мистрията остра черта между мислите и чувствата си. Особено ако двете са реципрочни. И двете отразяват реалността, каквато е. Крайно време е да го разберем;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kcekce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1153055
Постинги: 395
Коментари: 1058
Гласове: 1662