Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2018 01:36 - Петлите си кукуригат
Автор: kcekce Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2078 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 20.06.2018 03:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Като сантиментална натура все съм се заслушвала в славеевите песни и чуруличканията, а не в кукуригането и магарешките ревове. И затова допреди няколко минути наивно вярвах, че петлите кукуригат на разсъмване – нали така и по приказките пише, и по всичко, първи петли и т.н.

 

Та кибя си тука аз, в покрайнините на София, и ми кукуригат петли в 01:00 през нощта:) Тъмно е, с нож да го режеш тъмното. Не знам какво им има, дали това е нормалното им поведение, дали страдат от нарушения на режима на съня, дали някой петел е шизо или ламБите им приличат на слънце – но си кукурига един агент много всеотдайно и натрапчиво, тип „куу-ку-гууууррр!“. Ако ставах по първи петли, сега щях да не си лягам:)

 

Но кой го знае тоя петел, може пък някаква лична драма да преживява. Любимата му кокошка му изневерила със сина му, примерно – е тва не е ли за кукуригане? Или пък петелът да знае, че господата са си взели нов расов левент, който да потъпква кокошките - и на дъртия тъпкач скоро ще му клъцнат гръцмуля ей така, след толкова години всеотдайна работа, само за едната супа, да му се не види! А онодените от него кокошки ще си останат, нали, щото снасяли били… Как да не закукуригаш без време?!

 

В тази връзка се присетих за една новина, която прочетох наскоро – в Грузия някаква птицеферма изхвърлила „развалени“ (с изтекъл срок) яйца на сметището. Там яйцата видимо ги пекло слънце, може и процесите на разложение отдолу да са добавили топлина, но, каквато и да е причината за топлото, в резултат яйцата се измътили и се излюпили пилци. Мнооого пилци! Ама много-много, голямо пи-пи-пи.

 

Някакви местни си били събрали, квот хванат от популацията – щото, нали, вересията си е жива печалба;) Ама по-страхливите и по-усърдно криещите се пилци на това сметище сигурно ще си останат и ще се размножат :D

 

Ето това ще е гласът на природата, флашмоб срещу човешките сметища:) Представете си куу-ку-ри-гуу! денонощно оттам:) Зов за внимание някакъв. Щото, нали, цял курник си имаш, ама нЕма кой да те види, кой да те похвали. Трябва да си поканиш свидетели, да отбележат какъв си герой, мъжкар, победител;) И това от петима петли наведнъж, всеки със свой отбор мажоретки!

 

Дали ще се въздържат да кукуригат? Ами не, такава програма не им е заложена в гените от нищо;) Дали ще им е кеф да кукуригат?.. Определено да, друго си е да си викаш нагло и безогледно белята на гъза, особено ако си върл мачо, какъвто е всеки заслужаващ споменаване петел;)

 

На сметището от липса на храна със сигурност няма да страдат...



Тагове:   ксе,   ксексе,


Гласувай:
4



1. pitwasilew - Привет!
12.06.2018 09:56
Може да са го тормозили подобно на този - 1:07s и сега да си отмъщава!

https://youtu/ss3ZYIXAV8s
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kcekce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1158607
Постинги: 395
Коментари: 1058
Гласове: 1662