Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2013 02:48 - Комично-политическата сцена
Автор: kcekce Категория: Политика   
Прочетен: 2140 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.08.2013 03:26


Политическата върхушка в България в момента ме кара да се СМЕЯ:) Ама С ГЛАС:) Фамилиарните и разпуснати крилати лафове на предния премиер просто бледнеят пред това шоу:)

 

Задавам си озадачено въпроса – КОЙ за Бога е гласувал за „Атака“?!? Ама вижте ги – те ще си се избият помежду си! Нещо като да гласуваш за понятието „озъбен“. „На всичко сме анти, ама се фръцкаме като ветропоказател на какво да сме „анти“, а и ние помежду си не сме съгласни срещу к`во сме, аджеба – но ще се разцепим да сме В АТАКА!“ Никаква градивна мисъл, никакви идеи ЗА поправяне на нещо – само безсмислено ШОУ с агитация срещу малцинствата. Или просто СРЕЩУ нещо - едно показателно видео на този шут.

 

И какво стана – тия се събраха в един кюп с ДПС:)))) За тия поне знам кой е гласувал – всичко живо с турски корени по земите ни и извън:) Ама какво ПО ДЯВОЛИТЕ е това правителство и откъде се взе?!:) Както е имало един плакат на Бузлуджа – „Качвайте си се на летящата чиния и отлитайте“:) WTF ми се върти из ума, и див хилеж – защото това просто е СМЕШНО:)

 

И за капак на всичко – дай да се върнем към БСП – щото явно на „детето“ (чети „населението“) не са му дошли достатъчно шамарите от 80-те и 90-те и моли за ОЩЕ:) Дай да се върнем към мъглявите обяснения „ние с една такава специална цел ги взимаме тия пари“ и „не мога да ви кажа за какво ще ги даваме, щото не е моя работа, обърнете се към министерство НА...“. Супер! Ей за такова управление си мечтаем! Върхушката да си се джафка помежду си за надмощие, половината парламент да си дава отбой, а прозрачността да се свежда до прехвърляне на търсещите информация от институция на институция – без да се знае в целия лабиринт от „параграфи 21“ кой ще поеме отговорност за каквото и да било. И МОЖЕ ЛИ да я поеме.

 

Премиерът заявява най-отговорно на пресконференция, че няма да каже средствата за какво са – имало си план някакъв, мътен за него, а пичът просто си работи. КАКВО работи? Не е ли НЕГОВА РАБОТА да знае за тези неща? Да ги съобщи, може би поне да ги обобщи за хората? Не – вместо това получаваме твърде дипломатичното изказване на президента, че връща закона за бюджета с частично вето – заради неяснотите относно КЪДЕ ще бъдат похарчени по-голямата част от средствата. Плевенлиев вметна, че е получил за преглеждане въпросните поправки достатъчно късно. ТВЪДЕ учтиво и дипломатично го каза. Не че му правя някакъв реверанс или ме е грабнал като личност – но тези отгоре трябва да са преди всичко ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА, да си вършат работата – пък ако ще да са най-смотаните сричащи от записки публични шутове:) Да могат да обяснят ЗА ЧИЙ са там:)

 

Трябва да се вслушват в мнението на онази част от народа, която си бачка и оцелява тук, която ражда и възпитава деца, която има сили да излезе на улицата, вместо да си крета с бастуна вкъщи и да гледа телевизия. Пенсиите (смятай и данъците с някаква стойност) се правят от такива хора – активни, работещи, будни.

 

За жалост България се превърна в „сфера на услугите“ - всичките правителствени неразбории, съчетани с прехвърляне на отговорност от трета инстанция в десета по време на великия ПРЕХОД от „соц“ към „демо“ и от „нац“ към „частно“ доведоха до пълен МОР на българската икономика и промишленост. Защото разни упълномощени лица правеха, каквото си искат, с обяснението „Имаме си план там някъде“.

 

Ами – вече не сме на онзи хал. И този номер не работи:) „Имам план – но само аз го знам“ (бел. блогър - Цитат от песен на група „Обратен ефект“) вече не се котира. Не печели сърцата на масите, не успокоява хората, не предизвиква доверие. И медиите вече не са същите – може у нас нищо да не се чува, ама Ройтерс, Асошейтед Прес и дори РИА Новости описват събитията в държавата ни. И имаме достъп до тези чуждестранни публикации! Аааалилуя!

 

Не искам да обидя никого, но за това правителство сякаш са гласували неграмотни, необразовани и дементни хора. Контингентът, останал все още в България – или поне 70 % от него:)

 

Чета разни коментари, че само в София бил голям протестът, тра-ла-ла... А КЪДЕ да е голям? 16 % от българското население, от различни градове е в София! Парламентът също е тук – за какво да се правят протести пред общината в Търново примерно?

 

Не ни карайте да бягаме от тези земи – и без това повечето хора с някакъв умствен багаж са се изнесли в чужбина вече:) Засега някаква част от мислещия народ се изнася в София – докато не види и там големия чеп. Има доволно количество следящи СЪБИТИЯТА (не задължително новините) хора – и това ме изпълва с надежда, че тук може да стане нещо по-добро.

 

Само 20 хиляди души били на протеста? Това МАЛКО ли е? Имайки предвид, че тези хора си работят, гледат деца, спят и се хранят – колко точно голяма трябва да е критичната маса, която да покаже наистина очевадно, че това правителство трябва да си ходи? Трябва ли да чакаме всички да останат без работа и да реват от глад, за да станат 200 хиляди души?

 

Връщайте се на летящата си чиния, моля. Не знам кой може да си обясни (ако въобще знае за какво става въпрос) какво прави този коктейл от неориентирани и алчни микроелементи в парламента.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kcekce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1158055
Постинги: 395
Коментари: 1058
Гласове: 1662