Постинг
14.04.2015 22:30 -
Спаначена крем супа
Като цяло нямах намерение да пускам още един „зеленосупест“ постинг, но след първите 2-3 лъжици категорично размислих по този въпрос:)
Освен че е вкусна, супата има и друго предимство – приготвя се за 20-25 минутки (стига листаците да са измити), в които влиза и измиването на използваните съдове.
Продукти:
1 дебела връзка спанак;
1-2 връзки листа от репички;
1/2 чаша брашно;
1 стрък праз;
1 стрък зелен чесън;
1/2 връзка копър;
1 скилидка чесън;
1 голям морков;
1/2 пакет сирене крема
олио, сол и пипер на вкус;
мащерка на вкус.
Сложете тенджерата за супата на котлона с малко олио. Нарежете праза на ситно и го запържете в олиото. Междувременно напълнете термоканата с вода и я кипнете. Щом заври, залейте с врялата вода спанака и листата от репички и ги сложете на съседния котлон да се варят до омекване. Запържете брашното с поруменелия праз и залейте с половин-един литър вода. Разбъркайте, за да не остават бучки и оставете сместа да се сгъсти и да кипне. През това време нарежете на ситни кубчета моркова и го пуснете в брашнената смес. Смелете с пасатор сварените листа заедно с водата, в която са врели. Добавете пасираната смес в голямата тенджера и разбъркайте. Подправете със сол, черен пипер, мащерка, нарязан зелен чесън, скилидка мачкан чесън и ситно нарязан копър. Щом супата кипне, отделете част от нея в купа и разтворете крема сиренето. Добавете го в супата и разбъркайте.
Супичката върви добре с крутони или нарязани варени яйца;)
Освен че е вкусна, супата има и друго предимство – приготвя се за 20-25 минутки (стига листаците да са измити), в които влиза и измиването на използваните съдове.
Продукти:
1 дебела връзка спанак;
1-2 връзки листа от репички;
1/2 чаша брашно;
1 стрък праз;
1 стрък зелен чесън;
1/2 връзка копър;
1 скилидка чесън;
1 голям морков;
1/2 пакет сирене крема
олио, сол и пипер на вкус;
мащерка на вкус.
Сложете тенджерата за супата на котлона с малко олио. Нарежете праза на ситно и го запържете в олиото. Междувременно напълнете термоканата с вода и я кипнете. Щом заври, залейте с врялата вода спанака и листата от репички и ги сложете на съседния котлон да се варят до омекване. Запържете брашното с поруменелия праз и залейте с половин-един литър вода. Разбъркайте, за да не остават бучки и оставете сместа да се сгъсти и да кипне. През това време нарежете на ситни кубчета моркова и го пуснете в брашнената смес. Смелете с пасатор сварените листа заедно с водата, в която са врели. Добавете пасираната смес в голямата тенджера и разбъркайте. Подправете със сол, черен пипер, мащерка, нарязан зелен чесън, скилидка мачкан чесън и ситно нарязан копър. Щом супата кипне, отделете част от нея в купа и разтворете крема сиренето. Добавете го в супата и разбъркайте.
Супичката върви добре с крутони или нарязани варени яйца;)
Витаминна бомба за шибани студени дни
Пролетна зелена супа със спанак и коприв...
Супа от гъби и спанак
Пролетна зелена супа със спанак и коприв...
Супа от гъби и спанак
Защо ВЕРУЮЩАЯ и КРИВОСЛАВНАЯ РАССИЯ - Ще...
Аз съм ненормална
Шок - Армията на Израел нанесе удар по в...
Аз съм ненормална
Шок - Армията на Израел нанесе удар по в...
Ксе, много яка супичка!
цитирайДа не я пробва?:)
цитирайДа! Нужните съставки ми се моткаха хаотично из хладилника, докато не прочетох рецептата ти и не ги обединих в едно! Сигурно щяха да завяхнат и да ги изхвърля докато реша какво да ги правя! Наистина вкусна супичка се получи! И аз ти благодаря!
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 1662