Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2010 19:38 - Подбор quest-игри за качествено загубено време;)
Автор: kcekce Категория: Забавление   
Прочетен: 1928 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.12.2010 22:18


Ако сте взели решението да се затворите без нищо за вършене вкъщи и да гоните ултимативната скука, но въпреки това не сте загубили чувството си за хумор и естетика и искате да запазите някакво прилично ниво на мозъчна активност – ето един подбор от “губивреме” игрички. Аз лично се отегчавам от дългото търсене и обикновено опирам до walkthrough, но с тия игрички е интересно да го направите, дори и да знаете вече КАК:) Основни критерии на класацията – нестандартна и радваща окото анимация; тънък (или дебел) хумор/сарказъм; достатъчно трудни решения, за да потърсите помощ от нета:D (препоръчително е да владеете английски) Kafkamesto - http://jayisgames.com/archives/2005/11/kafkamesto.php тук има линк за игра на цял екран и коментари с walkthrough-та.  image Отчайващо антиутопичен град в стил Кафка:) Гениално проста анимацийка с интересни решения:) Смея да кажа, че това е най-якият онлайн-куест, който съм играла. Градът е доста “жив”, ако се закучите в скучно обикаляне по вече познати места, имайте предвид, че може би още не сте открили – бара; стаята на комшийката; работното си място; адвокатската кантора; лекарския кабинет; аптеката; гробището; замъка; гарата; завода (стоманолеярен може би?); “любимата” си Милена и различните начини да ги “използвате”:)   Gretel & Hansel - http://jayisgames.com/archives/2009/10/gretel_and_hansel.php пак линк към Гретел и Хензел 1 и 2. image  Уж-мрачна атмосфера, нарисувана с водни боички:) Мощна гротеска на тема “Хензел и Гретел” с елементи на изненадки, сюжетчета и неочаквани грозни смърти:) Ако в първата част се набляга на събирането на камъни в дадена зона, то във втората част има доста обширна карта за “бродене” с по-сложни задачи и решения. Играта понякога “бъгясва” (не само аз се оплаквам от това) и може да ви принуди да започнете отначало… Въпреки това си заслужава, дори и да не я “минете”:)

 

Johnny Rocketfingers 1 и 2 - http://www.johnnyrocketfingers.net/

image

Просто красота на тема простотия:) Първата се минава лесно, но бъка от интересни лафчета:) Най-вероятно ще се върнете да я изиграете по друг начин, за да видите всичките безумни диалози:) Втората част е по-разгърната, но “зачеква” със сложни решения и комбинации. Анимацията е в стил грубо графити:)

 

 

И други просто приятни визуално/идейно куестчета:

 

 

Samorost – красиво и доста лесно куестче за релаксиране. Ако ви хареса – има няколко части.

image 

Forest – като предното, но много по-кратко:) http://www.playquest.net/game-12.html

 image

Alice is Dead – не толкова красиво, но направено с хумор и закачки и доста по-сложно от предните две. Има няколко части.

image 

Stoneage Sam – пълен сладурски релакс с прости задачки – едва ли ще ви отнеме повече от 30 мин.

 image

Finding My Heart - наивна битова историйка с опростена анимация:) Играете от името на геймър-темерут, който се опитва да овладее изкуството на общуването, за да се прибере при вкиселената си жена:)

image

За рускоговорящите – двете “Масяни” (Масяня под желтым прессом, Масяня в полной Африке), но ще трябва да си ги намерите в Яндекс-а за безплатно сваляне, защото пълните версии ги няма онлайн. Казвам “за рускоговорящи”, защото пада голям смях от коментарите в играта:) Ако “просто нещо чаткате” от руски, няма да ви е толкова кеф:)

 image

Всичките игри се намират онлайн в Google, с евентуални добавъчни тагове “game”, “play online” и т.н.

 

* не си падам по задачки тип “загуби си 10 часа от живота, за да излезеш от тази досадна стая” и “гръмни лошите гадове, които ще стават все повече”. Така че дадените по-горе игри са си за моя вкус, т.е. предлагат достатъчно интересна среда, за да не ви е скучно поне през първия 1 час. Enjoy!



Тагове:   quest,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kcekce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1153153
Постинги: 395
Коментари: 1058
Гласове: 1662