Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2011 20:57 - Толкова ли е COOL да си HIGH?
Автор: kcekce Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2123 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 06.06.2011 04:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В Русия се вихри нова чума – бум на “аптечната” наркомания, която ежегодно покосява стотици млади хора по възможно най-грозния начин. Няма да уточнявам тук какви точно медикаменти използват тези хора, за да не взема неволно да надъхам някой тук да пробва. Нека преди това види видеото по-долу. И после помисли пак.

Инжектирането на въпросния препарат (антидепресант, който изобщо не е предвиден за венозно прилагане) довежда до образуване на тромби във вените и в следствие на това – до гангрена и отмиране на тъканите, нарушения в работата на вътрешните органи и ослепяване поради атрофия на кръвоносните съдове в очите. Пристрастените се редят на опашки по болниците за ампутации на крайници. Мнозина си умират, изгнивайки живи. Някои си прибират гниещия крайник в торбичка, за да не мирише, и се сещат да отидат в болницата чак когато от него е останал само кокала. Лошата новина в случая е, че веществото предизвиква много по-силно пристрастяване (най-вече психологическо) и много по-жестоки абстинентни кризи от хероина. Наркоманите излизат от болницата с един крайник по-малко и продължават да се бодат. Невероятно? Факт.

На какво се дължи популярността на този толкова опасен начин да се надрусаш? Първо на легалността на продукта. Никой не рискува да бъде вкаран в затвора, ако носи в джоба си блистерче хапчета, достъпни в свободна продажба. При това те са и по-евтини от хероина. Хората си ги взимат все едно си купуват бонбонки – благодарение на желанието на някои хора да правят луди пари. Въпросните медикаменти се пробутват “под тезгяха” във всяка втора руска аптека без рецепта и на двойна цена, при това в комплект със спринцовки. Реалните производствени количества надвишават стократно средния необходим тираж за лекуване на истински болни. Приеманите от наркоманите дневни дози превишават десетки пъти уточнената в листовката доза (за перорално приложение!), която би трябвало да се приема по лекарско предписание от страдащи от депресия. Страхотен бизнес, който може да докара десетки хиляди долари (или друга валута) печалба МЕСЕЧНО на ЕДНА АПТЕКА.

Сега можете да видите видеото ТУК. Не се препоръчва на хора с по-слаби нерви.

А после ми кажете дали наистина е толкова COOL да си HIGH…

* Моля всеки, почувствал се заинтригуван или разтревожен от проблема да разпрати инфото до всеки един свой познат от "рисковата" група (наркотично зависими; хаотично ориентирани пубертети; хора, склонни да пробват НЕЩО, без да проучват издълбоко какво взимат и др.), за да избегнем или ограничим разпространяването на тази проказа у нас. ПРЕВЪРНЕ ЛИ СЕ В БИЗНЕС, ЩЕ Е МНОГО ПО-ТРУДНО!



Тагове:   наркомания,   Русия,   коаксил,


Гласувай:
1



1. kcekce - Най-гадното на видеото е,
05.06.2011 21:26
че е реално. Това наистина се случва и тези хора си изгниват живи под влияние на тая химия и НЕ ИМ ПУКА за това под влияние на същата тази химия. А междувременно фармацевтичните компании продължават да ПЕЧЕЛЯТ напълно легално, от това, че някой им продава продукцията нелегално. Т.е. едновремешната нарко-мафия "извън закона" започва да става доста "законна"... Не знам, пазете си децата. Някога голяма част от приятелите ми от училище си взимаха без рецепта всякакви говна от аптеката (паркизан, лексотан, диазепам, кодеинови препарати), ама чак такава гадост нямаше в продажба и са си живи и здрави сега... Въпреки че някои от тях минаха и през херца. Плашеща е и популярността на това нещо - всъщност адски много хора в Русия се друсат по този начин.

P.S.: тука пак "изчезна" един комент, който обаче беше лесен за запомняне и мога да го цитирам по памет - "Гадно! Отвратително видео! Но все пак трябва някак да се разредим..."
цитирай
2. kcekce - Не си нахална хич
05.06.2011 23:32
Точно затова го постнах това - за да не става и тука същия шит. Въпросните медикаменти МОГАТ да бъдат предписани от лекар. Но тук става въпрос за препарати, които се пускат на пазара под вид на хапчета за перорална употреба по не повече от 3 хапа дневно, а не за стриване и разтваряне на въпросните хапове в по-сериозни количества + инжектиране... Дезоморфиновата наркомания (току-що се сверих с гугъл) в Руси ясъщо набира сила стремително поради достъпността на кодеиносъдържащи препарати, от които може да се получи веществото. Последиците са не по-малко гадни от тези от коаксила...

Комшията не знам как може да му се помогне... Освен ако има близки да го заключат някъде на село за месеци, докато се откачи поне... Ако кърви със сигурност е време да отиде на лекар. Психиатър впрочем не би му предписал такова нещо, камо ли да си го бие сам вкъщи. Абсурд. Най-вероятно си го е синтезирал сам вкъщи. Неприятното е, че щом лъже, значи е здраво хукнат, а още по-лошото е, че зарибява и други.

С радост ще направя всичко възможно да не става такава "епидемия" и тук и да са по-светнати хората. Има един по-дълъг филм за коаксиловите наркомани (около 40 мин.), мога да му направя някакви субтитри. Но със сигурност няма да е днес, защото честно казано бая се нагледах и направо ме втриса...

Абе дори херцата е сто пъти по-добре от тия боклуци! Колкото и да е зависим човек, по-добре да не си прави такива експерименти. Или да почете повечко за тях предварително...

P.S.: Трябваше да цитирам комента първо - нещо са взели да се трият коментите от анонимни. Беше оставен от тукашен човек... Честито, и тук си я имаме тая краста вече:(
цитирай
3. chris - Привет, Ксе!
06.06.2011 13:00
Ще разпространя.
цитирай
4. kcekce - Давай,
06.06.2011 13:41
просвета да пада;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kcekce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1163717
Постинги: 395
Коментари: 1058
Гласове: 1662