Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2012 23:42 - Правописна грешка в интимната връзка?
Автор: kcekce Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2922 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 14.04.2012 23:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Много хора видимо допускат „правописни грешки“ в отношенията си с другите (не изключвам и себе си от това число:). Как се четат думичките погрешно и как се четат правилно?


 

ОТГОМОРНОСТ


 

Тълкуване на грешния прочит:

Толкова сте се уморили от безбройните си задължения, че прекарвате по-голямата част от времето си в оплакване от тях. Ако ви попитат какво точно сте свършили, отговаряте пространно с празни приказки и оправдания. Може и да се отдадете на „заслужена почивка“ в стила на Содом и Гомора и да си отпуснете душичката (най сетне!).


 

Правилен прочит:

ОТГОВОРНОСТ. Това означава едновременно задължение към нещо и власт над него, която е дадена във вашите ръце. Със сигурност ще постигнете много повече с действия, отколкото с тръшкане, а може и да се почувствате много силни и полезни, което ще ви повдигне самочувствието;) Можете също така да се огледате наоколо си и да прехвърлите част от задълженията си на подходящи за целта хора, за да подпомогнете личностното им развитие.


 

РЕЗБИРАНЕ


 

Тълкуване на грешния прочит:

Когато половинката ви споделя чувствата и проблемите си, започвате да я „обработвате“ с пила и длето да се вмести във вашата представа за поведение, реагиране на ситуации и възприемане на света. Ако човекът насреща ви възрази, упорствате, че такъв е по-правилно да бъде. Най-често половинката остава недоволна, а вие се чудите защо.


 

Правилен прочит:

РАЗБИРАНЕ. Означава да се поставите на мястото на другия, имайки предвид неговите личностни особености. И да му покажете, че му влизате в положението. Имате право да дадете приятелски съвет или да споделите неизвестна на отсрещната страна полезна информация;)


 

РЕВНОВЕСИЕ


 

Тълкуване на грешния прочит:

„Аз го/я ревнувам, ще му/й дам поводи да се чувства по същия начин“. Чудесен метод и двамата да се чувствате добре (и с чиста съвест) с други партньори:)


 

Правилен прочит:

РАВНОВЕСИЕ. Означава да намерите хармония със себе си и във връзката си, да оценявате правилно чувствата си спрямо всички аспекти на заобикалящата ви среда и да можете да контролирате необмислените си изблици. В случай на ревниви настроения от ваша или чужда страна, добре е да си поговорите спокойно.


 

СЪЗЛЯВАНЕ


 

Тълкуване на грешния прочит:

„Детството свърши, от тук нататък ставам старшинка!“. Опитвате се да контролирате действията на всички хора, които ви го позволяват, и ги кастрите жестоко при най-малкия пропуск. Изтъквате, че само вие имате реален поглед върху нещата и че сте преживели сума перипетии, за да станете, каквото сте сега (дори и да не е кой знае какво).


 

Правилен прочит:

СЪЗРЯВАНЕ. Означава да се почувствате независими и да поемете живота си в свои ръце. С радост и ентусиазъм. Би трябвало също така да сте станали по-стабилни психически и да можете да оцените и друга гледна точка, освен вашата. При наличието на по-“неузрели“ покрай вас, можете да ги съветвате и да им възлагате прости задачи с постепенно градиране към по-сложни.


 

ЗАГРИЗАНОСТ


 

Тълкуване на грешния прочит:

Не мислите толкова за себе си, колкото за друг човек. Постоянно му звъните да чуете дали е добре, разпитвате го подробно какво е правил през деня, бутате се да сте с него дори на места, където нямате работа и не искате да ходите, намесвате се във всичко, което той прави. Евентуално го затрупвате с ненужни подаръци и жестове от ваша страна.


 

Правилен прочит:

ЗАГРИЖЕНОСТ. Означава да изпитвате жив интерес към добруването на друг човек. Можете да се постараете да не му пречите да прави това, което иска и при нужда да му помогнете (важно е да попитате дали има нужда от помощта ви преди това!) или просто да го изслушате. При необходимост човекът да бъде ограничаван от желанията си (алкохолизъм, наркомания), можете да поговорите спокойно с него, да му намерите и предложите добър специалист, който да му помогне.


 

РАЗБЕДРЯВАНЕ


 

Тълкуване на грешния прочит:

„Нека разтворим бедрата - един полов акт ще оправи нещата“. Няма значение дали партньорът/партньорката се отнася апатично или дори с раздразнение към това – непременно ще му/й помогне.


 

Правилен прочит:

РАЗВЕДРЯВАНЕ. Означава отвличане на тежките мисли към приятен за мислене обект. Важно е да намерите кой обект е приятен за човека отсреща:) Може да е излизане по клубове, може да е свирене на китара, може да е дори само разговор за весели и интересни неща или планиране на лятната отпуска. Може да е и игра на сантасе (шах, „Не се сърди, човече“ и т.н.), съпроводена от две-три бири. Сексът също работи, но само ако и двамата партньори са настроени за него.


 

ГЪРБЕНИЕ


 

Тълкуване на грешния прочит:

Проявявате разбиране към всички хорски селянии и поемате и чужди отговорности на свой гръб. Блъскате до скъсване, но не се оплаквате от нищо и чакате да изпаднете в неконтролируема нервна криза, за да кажете нещо.


 

Правилен прочит:

ТЪРПЕНИЕ. Означава да имате душевната сила да дочакате без възклицания „предавам се!“ и ненужни емоционални изблици нещо, което много искате и виждате в обозримото бъдеще. Може да е дори само развитие в дадена посока, а не самият резултат. Можете да говорите със спокоен приятелски тон за него, освен ако не си правите експерименти да видите докъде ще стигне другият без чужда намеса.


 

ПРОСРЕНИЕ


 

Тълкуване на грешния прочит:

Изведнъж осъзнавате, че всичко в живота ви не е както трябва и изливате бурно недоволството си от това. Ще споменете и неща, които уж са ви правили щастливи преди, но сега само ви дразнят. Ако ви възразят, че нещо все пак е хубаво, ще го принизите до деветия кръг на Ада.


 

Правилен прочит:

ПРОЗРЕНИЕ. Означава да осъзнаете нещо ново или да откриете за кои неща сте се залъгвали досега. Може да е в позитивен или в негативен смисъл, но във всички случаи не превръща абсолютно всичко в „лошо“ или в „добро“. Тъй като прозрението по правило трябва да ви халоса внезапно по главата, изчакайте ден-два, за да обмислите умозаключенията си без елемента на стрес и изненада.


 

САДОУВАЖЕНИЕ


 

Тълкуване на грешния прочит:

За да се утвърдите като личност, трябва да смачкате друга такава. Иначе няма да се чувствате конкурентноспособни. Важно е при това да изтъкнете, колко ви е пречила тя досега или доколко е зависима от вас.


 

Правилен прочит:

САМОУВАЖЕНИЕ. Означава да се харесвате, да се чувствате доволни от мисленето, поведението и действията си и полезни в това, което правите. При това изобщо да не ви пука за мнението на околните за вас и да знаете, че ако сте направили нещо за някого, е било защото сте можели и искали.


 

УСКИВКА


 

Тълкуване на грешния прочит:

Най-важното е да се усмихнете на някого, когато го гледате, дори и да не го слушате. После можете да не му обръщате никакво внимание и да се заемете с нещата, които всъщност ви интересуват. При оплакване от другата страна ще се възмутите: „Аз кога съм те посрещал/а с такава крива физиономия?!“.


 

Правилен прочит:

УСМИВКА. Израз на радост и интерес и обещание за весело общуване. Без искрена радост и искрен интерес се превръща в гола куртоазия, като например „мерси“ или „извинете“. При липса на позитивно развитие може да се изтълкува като присмех.


 

КОНТРОМИС


 

Тълкуване на грешния прочит:

Правите отстъпки, за да ги натриете след време в носа на „облагодетелствания“. Чувствате се адски добри от това, че сте преглътнали някакво свое желание в полза на другия. Очаквате ответна „саможертва“ и си го казвате, когато искате нещо.


 

Правилен прочит:

КОМПРОМИС. Означава намиране на приблизително удобно и за двете страни решение, от което никой да не остане твърде обиден или онеправдан. По правило не се приема като услуга и не изисква връщане на такава, дори ако една от двете страни да е по-облагодетелствана от крайното решение.

* Текстът не претендира да е научен труд и важи и за двата пола;)


 




Гласувай:
5



1. zlokuche - Евала!!!
15.04.2012 00:15
Много добре написано. Една от малкото свежи статии тук.
цитирай
2. kcekce - Бря:)
15.04.2012 01:34
Чак вечно критичното "злокуче" си захапа нещо вкусно :Р Мерси:)
цитирай
3. injir - Мно-о-го грешки...:)
15.04.2012 22:15
Мно-о-го грешки...:)
цитирай
4. kcekce - Сутринта ми хрумна и още една:)
01.06.2012 18:38
подМотвяне (или приМотвяне; подМотовка) - когато човек се мотка безкрайно дълго време, без дори да започне да прави първите стъпки към планираната дейност:) Може да го обясни с това, че се "подготвя психически";)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kcekce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1153114
Постинги: 395
Коментари: 1058
Гласове: 1662