Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2012 03:27 - Анти-еко терористи
Автор: kcekce Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2140 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 11.10.2012 03:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Моля, всичките статистици, които си губят времето с глупости, да отбележат колко масивно, целенасочено и видимо се ПОДПАЛВАТ райони на Витоша, все след неодобрени прокарвания на нови закони за природните паркове и защитените територии.
image
Ще ме извините за силните думи, но това си е тероризъм. И съответно трябва да бъде проследен, разследван, а инициаторите на акта да бъдат осъдени възможно най-строго и вкарани в панделата за десетки години. Това РАЗБИРА СЕ няма да се случи... Защото никой НЕ СЕ И ЗАНИМАВА да разследва умишлен палеж. Нищо, че пожарникарите на предния пожар са казали, че това нещо може да се случи само след запалване на няколко огнища, подредени в линия. И нищо, че мотивите са абсолютно очевидни – а тоест „дай да разчистим от природа територията, дето не ни я дават“.

Нали целият свят е пощурял да се защитава от тероризъм, поне на думи – ами ето го. „Не ми даваш петте пари – я че си запалим плевнята, да ти изгори оборът!“.

Няма ли кой да ги опандизи тези хора?! И какво за Бога прави родната ни „милиция“, освен да проверява (реален случай) таксита в квартала с мой съквартирант вътре, обяснявайки му, че е нередно да бъде с лична карта от Пловдив в София? Какви са тия ПРОСТОТИИ на фона на това, че някои хора просто си подпалват земите, които искат да имат в природния парк?

ИСКАТЕ ЛИ когато някой каже, че иска да си прави нещо на ваша земя и му кажете, че там ви е къщата, просто да я ПОДПАЛИ, за да няма къща вече? И представяте ли си изобщо колко властни и жестоки хора са това?

На мен ми се ще да спре дотук, преди да съм подпалила лично дома на някой от тези хвалипръцковци.

И вече само цитирам решението от четвърти октомври:

Парламентът прие текстове от Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията. Според промените подробен устройствен план за урбанизираните територии може да се създава и когато няма общ устройствен план. В случаите, когато плановете за регулация и застрояване обхващат цялото населено място и/или землището му или цялото селищно образувание, те изпълняват и ролята на общ устройствен план за съответната територия. Извън случаите, когато няма действащ общ устройствен план, подробен устройствен план за един поземлен имот или за група поземлени имоти извън границите на урбанизираните територии може да се разработва за: обекти с национално значение, национални обекти по смисъла на Закона за държавната собственост, обекти с регионално значение, общински обекти от първостепенно значение, обекти - публична собственост, обекти със сертификат за клас инвестиция по Закона за насърчаване на инвестициите, обекти на техническата инфраструктура, специални обекти, свързани с отбраната и сигурността на страната, обекти в райони за целенасочена подкрепа от държавата по Закона за регионалното развитие въз основа на решение на общинския съвет, недвижими културни ценности.




Гласувай:
2



1. lutz - Знам само
12.10.2012 10:52
че ако още веднъж направят тоя номер и вече тотално ще ми писне! То бива бива наглост ама чак пък толкоз!
За законопроекта, който цитираш - един материал:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/10/04/1919687_po-gusto_i_po-visoko/?ref=email_press
"Законът за устройство на територията (ЗУТ ) тези дни е подложен на масиран ремонт с окончателното приемане в парламента на предложени от правителството и депутати от ГЕРБ поправки. С тях установените в закона параметри за застрояването не се променят, но се дава право на общините без приет общ устройствен план (ОУП ), каквито са повечето, да ги надвишават практически безконтролно. Това произтича от новия ред, според който държавата в лицето на националния строителен контрол се оттегля от функциите си в населените места и така целият процес - от одобряването на подробните устройствени планове (ПУП) през разрешенията за строителство до контрола върху законността и изпълнението му, остава в едни и същи ръце."
цитирай
2. kcekce - Чакат май
13.10.2012 02:11
да дойде зима и да не им се излиза на хората за масов протест... Аз викам да се сгреем с викане, като му дойде времето;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kcekce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1163362
Постинги: 395
Коментари: 1058
Гласове: 1662