Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2013 04:33 - Легализация на проституцията в България
Автор: kcekce Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3493 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 24.05.2013 04:53


От две-три години дискутирам въпроса в един форум. Поразявам се колко хора са ШОКИРАНИ от самата идея за легализиране на проституцията. Сякаш с един закон тук, в България, ще настъпи пълен разврат:)) Содом и Гомор, пълна поквара, кошмарът на кошмарите:)

Цитирам последния коментар по темата във въпросния форум:

"абе вие сериозно ли ? всичко ни е наред че това да оправяме ... И без това цял свят като чуят за България ни свързват с проституция ,защо не да паднем още повече в очите на хората ... и къде отидоха моралните ценности? в каналът ! вие осъзнавате ли ,че децата сега не учат а като знаят лесната изобщо ще пропускат училището като институция .домашните разговори от сорта на " мамо ако не учиш няма да си намериш добра доходоносна работа " ще бъдат излишни ... ама стига глупости ТВЪРДО НЕ -.-"

Този коментар дава доста добра представа за всеобщите разсъждения по въпроса. Но ще се изкажа и аз:

А ти осъзнаваш ли, че тези услуги стабилно ще поевтинеят и ще станат по-безопасни в здравословен план, ако са легални?:) Проституция е имало, има я и ще я има и занапред. Законът ВИДИМО не я спира, търсенето също не намалява. Но простата истина е, че нелегалността оскъпява услугите, дори ако сферата на тези услуги е съществувала и е действала непрекъснато хилядолетия наред.

А знаеш ли защо услугата се оскъпява? Защото се плащат рушвети на изпълнителната власт да не отбелязва случая:) Демек това е подливане в огъня на вихрещата се корупция в полицията и преливане на пари от пусто в празно - пак нелегално и без полза за обществото или държавата + губене на времето и морала на правоохранителните органи. При това самата услуга се превръща във „въпрос на късмет“, защото няма какво да ти гарантира, че няма да си лепнеш венерическа болест при спукване на кондом, нито пък законът ти позволява да се оплачеш безнаказано от некачественото обслужване. Всеки може да те работи, както си иска, независимо от това дали си проститутка или клиент.


Проституцията НЯМА да изчезне от това, че е официално забранена. Доказателство за това е, че не е изчезнала:) Вековният опит на човечеството го показва, във всички страни и народи. НО - може проституцията да се узакони и да не води до прихващане на венерически болести и допълнително корумпиране на властите. Легализирането й е единствената РАЗУМНА мярка, която може да се предприеме по въпроса. И върви в комплект с ограничения за възраст на ползващите и предлагащите услугите, ограничения за здравословно състояние на ползващите/предлагащите услугите, спазване на правилото „по взаимно съгласие“ и постоянен законен контрол на тези и други параметри.


По този начин ще се ограничи и явното у нас ПРЕДЛАГАНЕ на шушита по магистралите и околовръстните пътища (което е грозно, имайки предвид малките деца, виждащи цялата плеяда от гологъзи жрици), защото властите ще могат да санкционират проститутки и сутеньори за неспазени хигиенни/медицински изисквания, неспазени ограничения за място на предлагане на услугата и неспазени възрастови ограничения.


В момента това не се случва, защото проституцията КАТО ЦЯЛО е забранена. И какво – не виждаш проститутки и катаджии на 20 метра едни от други по магистралата ли? Кой според теб ще подаде сигнал за случай на проституция? Полицията ли?:) Тя вместо това си взима рушвета за мълчание. По-голяма ку*ва е от ку*вите. А показанията на страничен свидетел нямат тежест в съда - искат се доказателства и преки участници. Клиент, дори да са му лепнали трипер, няма да се оплаче, защото ще се превърне в подсъдим и ще си навлече беля на главата. Самите проститутки не могат да подадат сигнали за педофилия, гаври, отвличания, принуждения или зверства, защото и те ще отнесат дебела присъда в съда. По този законов механизъм се управляват успешно отвлечени "бели робини" и невръстни продадени деца. Те НЕ БИХА се обърнали за помощ към полицията, защото самите ТЕ ще се окажат нарушители. Ще ги вкарат в панделата и няма да им повярват на една дума дори, защото "те са си ку*ви" и нямат доказателства. А големите шмекери, които ги въртят, ще излязат сухи от водата или в краен случай ще си платят дебела пачка, за да са на свобода, защото са изкарали хилядарки от тези момичета.


 

Та въпросът е дали съдилищата и полицията ще работят за интересите на нелегалните сутеньори или за интересите на хората? Дори ако тези хора са взели или дали пари за секс по взаимно съгласие с друг човек. Единственото юридически и практически погледнато адекватно решение е LEGALISE!:)


 

И представи си за миг поне ситуацията, в която даваш букетче и подарък на друг човек и после правиш секс с човека... Това подсъдно ли е? Колко струва подаръкът ти и пука ли му на онзи отсреща за акта с теб, обича ли те? Дали си му "платил" в този случай?

И трябва ли да се стараем усилено да не даваме НИЩО на сексуалния си партньор, за да сме сигурни, че това не е "проституция"?

Не, как бе! Нали всичко е чистосърдечно и по взаимно съгласие... Ами да оставим тогава на мира хората, които искат по взаимно съгласие да си доставят удоволствие срещу пари! Масажите (освен терапевтичните) са същите в основата си - доставяне на удоволствие на клиента. Но някой някога е решил, че това удоволствие не може да се доставя вагинално, орално или анално. А в древността ИЗОБЩО не е било така:) Имало е жрици на любовта по храмовете в древна Елада, имало е уважавани от обществото гейши в Япония, носили наслада на клиентите със самото си интелигентно-ерудирано и деликатно присъствие, а понякога и със секс. Всичко опира до въпроса дали е по взаимно желание или не.


 

Аз не се бъркам в любовните връзки на хората, за да им кажа че нещо са сбъркали. Тяхна си работа. Ако щат - да си плащат или пък да приемат пари. Тези прости междучовешки отношения не бъркат в живота на НИКОЙ друг. Защо трябва ние да си врем носа, където не ни е работа? Интимността не е обществена, тя се случва между хора, които желаят да са в нея - с един или с повече души. „Аз не искам да го правя – нека забраним на всички да го правят!“ е тъпа максима. „Аз не го чеша между плешките Гошо, щото не ме кефи, а пък той плаща на други да го чешат! Нека забраним чесането със закон, щото не е безплатно!“ - гот ли звучи? :/ На мен ми звучи като блян на психотична девственица...




Гласувай:
3



1. whitebarde - :)
06.07.2013 17:45
точно така
цитирай
2. kcekce - *Поклон*
07.07.2013 03:37
Огромно мерси за разбирането:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kcekce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1163430
Постинги: 395
Коментари: 1058
Гласове: 1662