Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2013 04:33 - КАТ или "Клинично Амбицирани Тарикати"
Автор: kcekce Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2654 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 04.11.2013 02:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Прибираме се от Гърция, пет човека в една кола, около полунощ наближаваме София. Спират ни за проверка. Нямам нищо против проверките, стига да стават достатъчно бързо при липса на нарушения, какъвто е случаят.

Но! Бате полицай след проверка на документите влиза „на първа“ с глава в колата с лафа „Тая винетка под наем ли я даваш?“. Шофьорът съвсем резонно отговаря „Не, залепил съм си я, където трябва да стои“. Инспектор Гаджет светка с фенерчето и заявява уверено „Защо тогава си сложил фолио?“. И добавя, отваряйки дясната предна врата „Искаш ли да ти я отлепя?“. Кисках се тихо, докато чоплеше с нокът винетката пред очите ми. Когато успя все пак да отлюспи единия ъгъл, му казах „Ей, стига толкова!“.

 

Миряса, видя, че от тази пазарна ниша няма да удари берекета. За всеки случай светна с великия си фенер отзад (минути след спирането) и рече на пътниците там, че по графа „Без колани“ може да им друсне фишове за по 50 кинта на човек. От чудене за какво да се заяде поиска докИментите на всички и ги проверяваха поне 15 минути. В колата имахме един притежавал минимална доза джойнт преди десет години и един свидетел на кражба от магазин. По полицейски жаргон тези „провинения“ уж вървят като „код 6“ и „код 4“. Но второто ченге изскочи с лафа „Какво, две шестици, а?“.

 

Накараха „шестицата“ да си изпразни раницата, подправяйки „служебното си отношение“ с вметки „Няма как да нямаш наркотици“. Когато не откриха такива (а ние и нямахме), обадиха невероятно „умния“ и подсъден лаф, че „Виж, ние лесно можем и да ти подхвърлим малко трева и да ти е*ем майката“. Нашите хора обаче не се огънаха, а тоест не им предложиха „Ето ти, бачо Мафицай 50 лева, да си ходим най-сетне“ (цялото нещо отне минимум 40 минути) и затова пазителите на реда отстъпиха с предълга заключителна реч, че видите ли, ние трябва да се научим да бъдем по-учтиви и че това отношение го получаваме заради своята липса на такт. И това при положение, че всички сме им говорили на „вие“ в рамките на книжовната учтивост, а те са ни почнали с „ти“ и „я не ми се прави БЕ“ от самото начало.

 

Извод – следващия път си включвам диктофончето на телефончето и питам полицаите за имената им, да си ги кажат сами, със своя си глас. Защото тази заплаха с цел рушвет „Можем да ви подхвърлим трева“ изобщо не ме кефи. А тия лекета се хранят от данъците, които ми се удържат от изработените с труд пари. НЕ ИСКАМ да работя за онзи, който ме смята за „виновна до доказване на противното“ и ми вменява вина с фалшифицирани улики срещу мен! В тази държава и без това има вече ТВЪРДЕ много полицаи, от които сигурно само 20 % вършат някаква работа. Как да уважавам тази тъй наречена "институция", като тя се опитва да изцица незаконно кинти от напълно изрядни граждани?!

 

Впрочем същата вечер ни спряха още два пъти, нас със същата кола:) „Акция“ имали. Не знам каква ще да е тази „акция“, ако улучват един и същ автомобил на три различни места (явно нямат грам връзка помежду си), при това в нощта неделя срещу понеделник. Направо са се претрудили! Перфектното време за „акция“ е, когато няма никой по улиците, разбира се!

 

Ако изобщо имах някакво уважение към ченгетата, тези типове ми го сравниха със земята. Предлагам ако има свестни ченгета, да докладват „мафицайчетата“ и да разчистят малко положението. В момента полицията вреди на комфорта и сигурността ми с около път повече от престъпността, с която НЕ СЕ бори.

image




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - Мафицайчетата не се борят с прес...
26.09.2013 05:18
Мафицайчетата не се борят с престъпниците. Те самите са такива. :)
цитирай
2. chris - без изненада, без коментар
26.09.2013 09:01
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/09/23/2146569_edin_ot_sheiset_ekipa_na_kat_ne_e_vzel_podkup_pri/
цитирай
3. kcekce - А що ли
26.09.2013 11:42
А що ли не си забодат палките... сещате се къде:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kcekce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1152822
Постинги: 395
Коментари: 1058
Гласове: 1662