Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2015 02:00 - Уикипедия на боговете
Автор: kcekce Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3398 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Искам нещо безумно, еретично откъдето и да го погледнеш:) Искам в Уикипедия да пише датата на началото на вярването и на края на вярването в дадено божество.

Естествено не говоря за българската Уикипедия, която е доста бедна и на 90% преведена от чуждоезичните. Искам на английски и на руски да ми излиза периодът от-до на вярването, както се пишат годините на раждане и смърт на някакъв човечец. Според мен това би помогнало на четящите хора да си подредят мисличките. Да си потърсят Бога "под всеки камък", вместо да се правят на съдници.

Поради многото четене и мислене върху древните религии подозирам, че това очевадно познание ще е много кофти за съществуващите официални църкви - еврейски, християнски и мюсюлмански. Будизмът - естествено, като философско учение го боли фара. В индуизма обаче ще се намерят мноооого корелации със споменатите три течения. Индийците също ги боли фара. А споменатите по-горе трички самите помежду си са свързани от-до. С индуизма също. Назад към Шумер и Акад и още по-назад, където малцина се замислят да бъркат.

Преди да вземете страната на някой "правоверен" в кървава разправа, сверете си часовника. Показва едно и също от двете страни. Имало е Мардук, имало е Мани, имало е какво ли не. Имало е зороастризъм с доктрината "добра мисъл, добра дума, добро дело". За последното никой не би могъл да възрази, че е добро. Но пак е било пръждосано от човечеството, защото човечеството не обича добри неща:)

Египетските фараони за достатъчно кратко историческо време са намерили нуждата да се нарекат олицетворение на Бога, за да поддържат властта си. И са я използвали много добре.

Религията от хиляди години насам се използва за управление и насочване на хора - на изтъпяла човешка маса. Не бъдете от онези, които се поддават на тази промивка на мозъка. Признавам си, че след стотици сблъсъци с неприятни хора, проповядващи една и съща религия, вече съм леко предубедена. Но също така знам, че тези хора са следствие на изкуствено създадена култура и че точно това се иска от това вярване - да се озъбиш срещу човека до себе си. Точно обратното на проповядваните ценности.

Аре стига вече. "Разделяй и владей" се случва с пълна сила на религиозна почва откак хомо сапиенс съществува! Като за нашите си християни - кръстоносни походи, горене на вещици... К"о? Не сте от ония ли? Вие сте от "ДРУГИТЕ" християни? Браааво. Вие сте много по-специални. Отцепете се другаде. Вие си имате друг Бог някакъв, останалите са езичници. Все едно не сте чували, че Вавилонската кула се е разпаднала на фона на всеобщото неразбиране и разцепване.

Исторически погледнато религията (от древността) е като една огромна България, в която всеки се опитва да измишкува, да избяга от нея и да си направи собствена школа, за да гъчи кинти и власт:)

Почетете малко повечко, започвайки поне от 10 в. преди Христа. Вижте в какво са вярвали хората по света. След прочита помогнете на заблудените овце, които си мислят, че съществуващите църкви правят нещо, освен да гълтат дарения. След около две-три поколения имаме шанса да получим човечество без агресивни "правоверни" настроения - а мирът се поставя на първо място във всяка една религия, оцеляла до днес;) Умирайки, всичките сме еднакви.

image


Тагове:   мир,   религия,   история,   ксе,   ксексе,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kcekce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1158968
Постинги: 395
Коментари: 1058
Гласове: 1662