Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2020 23:43 - Поредните нови измерения на нормалното
Автор: kcekce Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1303 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 09.11.2020 23:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тази проклета годинка 2020 ни предизвиква с много нови „редовни“ неща;)

Нормално е да влизаме с маски в затворени помещения, където има други хора – напълно съгласна съм. Пандемия, аджеба. Пазим хората. Да, не сте прочели погрешно – ПАЗИМ ХОРАТА около себе си с тия маски, а не толкова себе си. Добро утро;)

Говоря си с приятел, който явно я кара тая корона по-тежичко, над 2 седмици след първите симптоми страда от задух още. Личната лекарка по телефона му казва, че това е нормално и е „опашка“ на вируса;) Честито „нормално“, може да се задъхвате още 2 месеца, или повече? Ама е нормално, нали.

Иначе на фона на това „нормално“ получавам когнитивен дисонанс от хора, за които е крайно „ненормално“ да имат температура 37 и 2-3 десети без други симптоми. Аз пък си мислех, че ТОВА е нормално. Аз имах подобна температура около 2 седмици и разбрах за нея, само защото знаех, че съм контактувала с доказано болен и защото... ми бяха студени ръцете :D 37.3. Настина нямаше БЪКЕЛ да забележа и изобщо да си премеря температурата, ако не се притеснявах дали не пренасям нещо, поради контакт с „коронован“. Ама аз така или иначе щях да си кеся вкъщи 2 седмици и да не контактувам със здрави хора;) Както и направих. И така или иначе в затворени помещения с хора съм с маска. Така че, все тая. Да, оказа се, че съм имала 37 градуса температура тези две седмици. Но това не променя нищо;) АБСОЛЮТНО нищо.

Но новото „ненормално“ е да имаш температура 37. За информация – това е вариант на нормата от „нормални“ времена. А сега е повод за паника и звънене на познати;)  

НОРМАЛНО би било при очакване на втора вълна, която я предвиждаха още пролетта да настъпи есента, и при взимане на мерки и теглилки от март насам децата да не се пускат масово по училища и детски градини, а болниците да имат предвидени ковидни отделения;)

УУУПС! Това не било нормално – кажи-речи всички родители на предучилищни деца, които познавам, вече са ковид-позитивни;) Плюс голяма част от родителите на ученици. И тепърва откриват отделения по болниците... Ново нормално! :lol:  

Освен това 2020-та ни „зарадва“ с ново „нормално“ възприемане на протести, все едно реката си тече, вятърът си вее, листата наесен си капят и т.н.. Не само у нас, но и навсякъде. Кучетата си лаят, керванът си върви... Даже не се преструва твърде услилено вече, че за кучетата го прави;)  

Черпя ви с едно парче, весело е. Но да ви напомня – ние сме тези, които определят кое е НОРМАЛНО;) Че нещо съвсем се разхлопахме :lol:  




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kcekce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1152917
Постинги: 395
Коментари: 1058
Гласове: 1662