Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2012 21:04 - Въпреки ветото - не заспивайте!
Автор: kcekce Категория: Политика   
Прочетен: 2088 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ветото е нещо чудесно, това изисквахме с протестите през последните три дни и то се случи. От него следва обаче само това, че ЗАКОНЪТ СЕ ВРЪЩА В НС ЗА НОВО ОБСЪЖДАНЕ. Нищо не пречи да го одобрят пак, а след второто му одобряване дори и президентът няма да има право на вето. Тогава ще разчитаме вече само на ЕК...

Така че не заспивайте, при нужда и при първа аларма излизаме пак на улиците;) За да подплатя думите си, ще цитирам и  един "виден" наш политик:

Мирослав Найденов: "Законът не отива в кошчето. Ветото на президента го връща за ново обсъждане. Правителството не се отказва от закона, но оставяме дебатите. Участвайки ние в дебатите, веднага започват съмненията, че защитаваме нечии лобистки интереси. За нас остава огорчението за това, че това прекрасно намерение в момента ще се забави. Парламентът може да реши - текстът да остане и ще чакате нов, който смята, че може да поеме негативите. Никой досега не го е правил, управляващите бягат от конфликти със зелени организации. Надявам се, че ще се случи."

Като изключим несвързаните изказвания, от целия цитат искам да подчертая репликата "в момента ще се забави" - а т.е. очакването и дори увереността, че същият закон ще бъде приет наново. Но - така да се каже с това вето и нашите протести "в момента се забавят", което не означава, че няма да избухнат с пълна сила при нужда. Надяваме се да съставите адекватен закон, господа народни представители;) Иначе просто няма да го приемем. 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kcekce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162612
Постинги: 395
Коментари: 1058
Гласове: 1662