Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2014 21:48 - Референдумът в Крим и промитите мозъци
Автор: kcekce Категория: Политика   
Прочетен: 4515 Коментари: 13 Гласове:
19

Последна промяна: 29.01.2015 03:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Чета коментари на българи (както и тъй удобно-западното мнение на Плевенлиев) относно положението в Украйна и референдума в Крим и се поразявам от човешката глупост... Хора, осъзнайте се малко! Поне прочетете нещо освен горещата рубрика на Ройтерс, моля ви!

 

На референдума са гласували над 80 % от населението на Крим. Над 95 % от гласувалите искат полуостровът да стане руски (какъвто впрочем си е бил до не тъй далечната 1954 г., когато Никита Хрушчов го е подарил на съветска Украйна...). Народният глас е пределно ясен. Какво повече търсите, под вола теле ли? Кой искате да решава къде да се впише полуостровът – населението му или вие? Или може би искате решението да се вземе от САЩ и ЕС, които нямат никаква работа там (освен да си създават нови сфери на влияние в своя полза)?

 

Побърква ме да гледам как някои хора взимат страна по въпроса, съдейки само по гръмките медийни изказвания за „окупация“ и „руска намеса в политиката на Украйна“... Чааакайте малко, а САЩ и ЕС не се ли намесват в политиката на Украйна? И къде беше голямата патаклама с престрелки и стотици жертви – на Майдана в Киев или в който и да било град на Крим, където Русия се била „намесила“? На полуострова, на който Русия „се меси“, е мноооооого по-мирно и спокойно, отколкото в останалите части на Украйна, че дори се допитват и до народа – да вземе да гласува за това, което иска.

 

Извинете, ама новото украинско правителство с общонародно гласуване ли е дошло на власт, че да иска общонароден референдум за Крим? Не, цъфнало е от въздуха в удобен конфликтен момент, стъпвайки по главите и труповете на недоволното и умишлено провокирано население. Което НЕ Е избрало настоящото правителство. Просто е протестирало срещу предишното такова. И ако не сте разбрали – САЩ, респективно в лицето на Виктория Нуланд, са обсъждали активно с американския посланик в Украйна кого точно искат на власт там.

 

Недейте да подкрепяте сляпо произволни тъпанари, просто защото нашето си БСП ви дразни. И мен ме дразни! Бърка ми, където слънце не огрява! Но това не означава, че трябва да взимам страната откъм аналния отвор в конфликт, който се случва в държава, която дори не граничи с нашата.

 

Нашите дупелизци в парламента впрочем (въпреки че са и силно „бесепарски“ подплатени) се въртят плахо като счупен ветропоказател в западна посока, както са правили и предшествениците им по време на Втората световна война. Тогава, ако случайно сте забравили, България се озова на страната на губещите агресори и понесе сериозни загуби.

 

Ако не ви кефи нашето правителство и само заради това симпатизирате на протестиращите на Майдана – имайте предвид, че тези протестиращи са се оказали под властта на хора, които не са избрани от самите тях и от населението на Украйна. Искали са да свалят предишното правителство, но не са имали възможността да изберат следващото. Мненията, които чувате от украинското правителство, не отразяват мнението на украинците като цяло.

 

Именно настоящата Върховна Рада е възкачена най-отгоре с агресивни методи, човешки жертви и въоръжени атаки. А не управата на Автономна република Крим, която след 95 % одобрение от хората безкръвно взима решението (по взаимно съгласие) да се присъедини към Руската федерация.

 

Не знам дали НЯКОГА в България ИЗОБЩО е имало над 80 % от населението гласували на референдум или избори! Позволете на хората, които толкова единодушно искат да са руснаци, да бъдат такива и официално.

И вече за рускоговорящите:

Учтивите войски - кримчанин казва, че войската е съставена от кримчани, а не от руснаци.

Мнение на украинец относно набора на войска срещу Русия.

Симферопол (столицата на Крим) празнува влизането си в Руската федерация. Хората не ПРОТЕСТИРАТ срещу нещо, ами ПРАЗНУВАТ:)

А в по-долното видео ще видите как протича работата на настоящия украински парламент. Самоназначилите се депутати дори си правят масови сбивания.








Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Безкрайно уважавам мислищите х...
18.03.2014 21:57
Безкрайно уважавам мислещите хора, имунизирани срещу зомбиращото действие на "нашите" медии. Поздрави!
цитирай
2. pando - ПРИВЕТ
18.03.2014 22:30
Хунтата в Украйна ще бъде пометена рано или късно от истинските представители на Украйна.
Ну хунта,погоди.
цитирай
3. pando - ПОЗДРАВЛЕНИЯ
18.03.2014 22:32
Че конската муха Пискова още не ви е кацнала в чинията...
цитирай
4. freeoldmen - С удоволствие и надежда чета Вашите мнения!
18.03.2014 22:52
Радвам се, че има млади хора, позволяващи си собствено осмисляне на събитията.
Поздрави!
цитирай
5. kcekce - pando
18.03.2014 22:54
Лошото е, че ще се случи по-скоро късно... Надявам се Украйна да не се превърне във втора Корея.

Поздрави и на тримата коментирали;)
цитирай
6. injir - Преврат - може, а референдум - не ...
19.03.2014 00:25
Преврат - може , а референдум - не може, а ?...:)
цитирай
7. kcekce - Явно
19.03.2014 00:59
референдумът противоречи на двойните стандарти на САЩ;) Или по-скоро на интересите им...

Впрочем, в светлината на последните събития и медийната война "Дневник" ме изгубиха като читател. Преди се сверявах чат-пат с тях и с коментарите под статиите, но и това време мина и замина...
цитирай
8. theeconomist - Поздрав за написаното и
19.03.2014 15:35
позицията и написаното....

Сега ще те емнат, че си внучка на Аркадий Соболев...:-))))
цитирай
9. blackpredator - Как на Соболев бе?!
19.03.2014 16:09
theeconomist написа:
Сега ще те емнат, че си внучка на Аркадий Соболев...:-))))

"Христо Ботев работил като учител в село Задунаевка, Арцизки район, Одеска област."
А?!

Извън шегата, великолепен постинг!
Българин да се наричаш, последна радост е за някои...
цитирай
10. kcekce - Неее, Аркадий ли?..
19.03.2014 16:49
Дядо ми по руска линия се казваше Александър;)

xD
цитирай
11. ferdi - Поздрави!
19.03.2014 17:31
Искрени поздрави за написаното!
цитирай
12. ok3223 - Така е, нещата ще си дойдат на място. Бравос за хубавия постинг.
19.03.2014 17:44
Крим е бил и ще си остане руски во веки веков.И това е вече факт.
Нека си пишат русофобите и да леят крокодилски сълзи ...
Влакът на историята фиксира фактите и продължава напред.
Русия и КРим са едно, и това е факт вече.
цитирай
13. kcekce - Крим е ясен
15.04.2014 19:07
Сега само стискам палци в останалия зарибил се от референдума югоизток на Украйна да не стане гражданска война... Не е нужно да умират още хора. А русофилите в тези земи (които хич не са малобройни, даже надделяват) нещо се амбицираха и те да последват примера... И временното правителство праща войски да им потуши бунта...

Разбирам, че е зле положението и още по-зле става, но е време тази патаклама да спре, за да не настъпи пълна катастрофа в световен мащаб.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kcekce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1163328
Постинги: 395
Коментари: 1058
Гласове: 1662