Постинг
15.12.2010 15:44 -
Песто за пестеливи:)
Автор: kcekce
Категория: Рецепти
Прочетен: 3263 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 18.12.2010 20:24
Прочетен: 3263 Коментари: 4 Гласове:
2
Последна промяна: 18.12.2010 20:24
Уж се казва "песто", пък с цена от около 5 (и нагоре) кинта бурканчето за никакво пестене не може да става дума:) И тъй като съм луда по тази зеленикакво-белезникаква размазня, днес реших да открия сезона на пестеливото песто. Първият опит от серията експерименти се оказа успешен:) (ега дам пак пари за песто, като имам още цяла торба спанак...)
Песто с копър и спанак
Продукти:
* 1 връзка копър
* приблизително същото количество спанак
* шепа сурово белено слънчогледово семе
* скилидка чесън
* 1 супена лъжица настърган хрян
* 1 чаена лъжица масло
* около 10 гр. сирене с по-остър аромат и вкус
* олио и сол на вкус
Приготвяне:
Копърът и спанакът се нарязват, в моя случай на по-ситно, защото ми е слаб пасаторът. Ако имате по-мощен миксер, направо ги слагайте вътре. Слагат се пресни, без варене или други гаври с тях.
Междувременно слънчогледовото семе се припича на тиганче на печката до златисто-оранжево. Клъцнете леко и скилидката чесън, подправете мешавицата със слънчогледовите семки, настъргания хрян, маслото и сиренето и започнете да пасирате. Подлейте толкова олио, колкото сметнете за нужно, по време на пасирането. Нарежете си тънки филийки пресен хляб и му`айте:)
Като се изяде това, ще забъркам едно магданозено за довечера. И с коприва ще пробвам някой ден. И с джоджен. И със сушени пиперки. С каквото дал Господ:) Аре приятно пестене;)
песто за пестеливи 2
Песто с копър и спанак
Продукти:
* 1 връзка копър
* приблизително същото количество спанак
* шепа сурово белено слънчогледово семе
* скилидка чесън
* 1 супена лъжица настърган хрян
* 1 чаена лъжица масло
* около 10 гр. сирене с по-остър аромат и вкус
* олио и сол на вкус
Приготвяне:
Копърът и спанакът се нарязват, в моя случай на по-ситно, защото ми е слаб пасаторът. Ако имате по-мощен миксер, направо ги слагайте вътре. Слагат се пресни, без варене или други гаври с тях.
Междувременно слънчогледовото семе се припича на тиганче на печката до златисто-оранжево. Клъцнете леко и скилидката чесън, подправете мешавицата със слънчогледовите семки, настъргания хрян, маслото и сиренето и започнете да пасирате. Подлейте толкова олио, колкото сметнете за нужно, по време на пасирането. Нарежете си тънки филийки пресен хляб и му`айте:)
Като се изяде това, ще забъркам едно магданозено за довечера. И с коприва ще пробвам някой ден. И с джоджен. И със сушени пиперки. С каквото дал Господ:) Аре приятно пестене;)
песто за пестеливи 2
Следващ постинг
Предишен постинг
си копирам рецептата.
цитирайА истинското песто е болонезе и се прави от босилек, чесън, зехтин, оцет балсамико и кедрово семе (има го в Карфур). Когато нямам кедрови глезотии, слагам тиквени семки.
Иначе е вярно, че вносните боклуци не си струват парите, че са и пълни с консерванти.
цитирайИначе е вярно, че вносните боклуци не си струват парите, че са и пълни с консерванти.
а геновезе:D
цитирайВ дженовезето има пармезан и пекорино и не се слага оцет. А това, което съм написала е точно болонезе. Бабите в Болоня бучат босилек на всеки свободен квадратен сантиметър земя и ако им го пипнеш, ще те изядат.
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 1662