Постинг
16.12.2010 02:58 -
Песто за пестеливи №2
Ето и следващите две вариации, които засега май ще си останат и последни, защото ми изгърмя пасаторът:(
Песто от магданоз и спанак
Продукти:
* 2 връзки магданоз
* приблизително същото количество спанак
* 40-50 гр. суров белен слънчоглед
* скилидка чесън
* около 5 гр. краве масло
* 10 гр. пармезан
* 10 гр. камембер
* сол и олио на вкус
Приготвяне:
Магданозът, спанакът и чесънът се нарязват, слънчогледът се припича на тиган. Продуктите се пасират заедно с постоянно доливане на олио. Получената субстанция има страхотно свеж и приятен вкус:)
Песто от броколи и леблебия
Продукти:
* 150 гр. броколи
* 50 гр. печена леблебия
* скилидка чесън
* около 5 гр. краве масло
* 10 гр. кашкавал
* 10 гр. камембер
* щипка естрагон
* сол и олио на вкус
Приготвяне:
Броколито и чесънът се нарязват сурови и се пасират заедно с останалите продукти. Леблебията е доста твърда и суха (именно тя ми съсипа пасатора, мръсницата!), затова сместа става доста гъста и най-вероятно ще ви се наложи да долеете и вода, освен олио. Това песто стана по-едро смляно, тъй като поради липса на друга опция го довърших с мелничка за орехи...
Песто от магданоз и спанак
Продукти:
* 2 връзки магданоз
* приблизително същото количество спанак
* 40-50 гр. суров белен слънчоглед
* скилидка чесън
* около 5 гр. краве масло
* 10 гр. пармезан
* 10 гр. камембер
* сол и олио на вкус
Приготвяне:
Магданозът, спанакът и чесънът се нарязват, слънчогледът се припича на тиган. Продуктите се пасират заедно с постоянно доливане на олио. Получената субстанция има страхотно свеж и приятен вкус:)
Песто от броколи и леблебия
Продукти:
* 150 гр. броколи
* 50 гр. печена леблебия
* скилидка чесън
* около 5 гр. краве масло
* 10 гр. кашкавал
* 10 гр. камембер
* щипка естрагон
* сол и олио на вкус
Приготвяне:
Броколито и чесънът се нарязват сурови и се пасират заедно с останалите продукти. Леблебията е доста твърда и суха (именно тя ми съсипа пасатора, мръсницата!), затова сместа става доста гъста и най-вероятно ще ви се наложи да долеете и вода, освен олио. Това песто стана по-едро смляно, тъй като поради липса на друга опция го довърших с мелничка за орехи...
Следващ постинг
Предишен постинг
манджата изглежда ''чук'', напоследък съм на зелена вълна :)), в смисъл здравословни рецепти, дори и сайтче за такива открих. Не че е трудно да се намери ама тоя си ме кефи много. Ще почвам да тествам и аз как се справям с готвенето им. Та манджите са уникални.
цитирайАз умирам за всичко зелено без никакво влечение към здравословното хранене:) Пробвай тва с магданоза, супер стана;)
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 1662