Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2014 01:06 - "Как влияят сезоните на жената?" от Лидия Раевская
Автор: kcekce Категория: Забавление   
Прочетен: 2646 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Как влияят на мъжете сезоните?

Летни гуми – зимни гуми. Точка.

Но как влияят на жените? Ей сега ще ви кажа.

 

Женска зима

Женската зима е една такава никаква. Един кратък промеждутък между есента и пролетта. През зимата жената си трупа сланинка, маже се с три реда вазелин, за да не й се напука лицето от студа, носи шапки с помпон и шуби като за княгиня Морозова. Зиме на жената й е студено и скучно. През зимата жената се готви за пролетта.

 

Женска пролет

Женската пролет започва от април и с диета. Защото след месец ще стане май, а все още има наядени килограмчета от Нова година, които не са се храносмлели. Идва май, ти все така не си отслабнала, но ти е през кура, защото вече е време да си бръснеш краката и да ходиш на солариум, нямаш време за диети. И всичко трябва да се направи резко и веднага, защото след три седмици идва юни с отпуската. През юни най-важното е да си купиш три комплекта бански (по-добре пет), да отидеш на море и да си направиш триста снимки край плажа – до басейна – с червена мутра под бяла шапка. Ако на всичките снимки банският е един и същ – това си е жив позор. Трябва да са поне три модела. Или пет. Все пак не се снимаш за себе си, за приятелките си го правиш. А те ще гледат снимките ти под лупа. Ще гледат и ще разправят за недоотфотошопения ти целулит, за несполучливия ъгъл на снимане на шестата снимка отдясно на петия ред: на нея имаш тройна брадичка и гъзът ти е накриво. И с едно такова дружеско съчувствие ще ти пишат на лични „Ами виж... Не ми се сърди, но изтрий тази снимка“.

 

Ето така започва женското лято.

 

Женско лято

Женското лято започва през юни, но подготовката за него трае цяла година. Тя включва душене още от есента по разпродажбите и лапане на парцалки с 90 % намаление. Една умна и предвидлива жена винаги си купува летните дрешки през есента и зимата. Първо – тогава е по-евтино и второ – животът е толкова ненадежден, ту някакви икономически санкции ще изникват, ту Мизулина ще забрани дантеленото бельо. Пък през лятото хич не се знае какво ще стане. Дали ще ни е до пазаруване? Затова е по-добре да се запасим овреме.

 

През лятото жените са много щастливи, защото се надяват, че в курорта, където ще са на почивка, ще имат красива любовна афера с истински полковник. Е, или поне не толкова красива афера с аниматор в турски хотел. Иначе за кого са натрупани всичките тези модни запаси? Да не са за себе си?!

 

През август жената разбира, че лятото е приключило, полковникът не се е появил, аниматорът също, но е време детето да се стяга за училище, защото наближава есента.

 

Женска есен

Женската есен е най-ужасният сезон от годината. През есента на жената й е зле. Тя страда от авитаминоза и постоянен предменструален синдром. Защото да виждаш от прозореца си цели четири месеца сиво лайно е тежко изпитание за психиката. Особено ако мечтите за неосъществилата се любов не са изветрели напълно. Жената ще преживее някак октомври. Ще си купи шарени шалчета и нови ботушки – с това ще се утеши. Но ето ги купените шалчета, ето ги разходените на работа ботушки – какво следва?

 

Ами нищо. Смисълът на живота се е изгубил някъде. И мозъкът започва трескаво да си припомня – а имаше ли някакъв смисъл преди изобщо? Все пак не винаги животът е бил толкова кофти. И разбира се мозъкът пробутва на жената спомени за някакъв си Альоша, който се е случил преди пет години и всичко е било чудесно с него, въпреки че Альоша се е оказал пълен боклук накрая. Но ако не беше това – бих могла да си прекарвам есените с него до ден днешен. Жената започва да мисли за това, а хитрият мозък й пробутва само хубави спомени. И в един момент тя дори не може да се сети защо, аджеба, е решила, че Альоша е боклук? Не е боклук. Та той я е обичал! А тя е обичала него. И днешно време е неизгодно да пилееш любов наляво-надясно. Трябва да му пиша. Или не – по-добре в събота да изпия литър мартини с приятелки и тогава да му звънна.

 

Естествено Альоша няма изобщо да си говори с нея. Но ако го направи – още по-зле. Защото ще каже „Толкова години те чаках да се обадиш! Къде си? Веднага идвам!“. И идва. И жената мигновено изтрезнява и не смее да пие чак до Нова година, защото Альоша така е втасал и бухнал през тези пет години, че не е за гледане. Ама нали беше красив, висок, къдрав и стилен като Джеймс Бонд? Защо сега си плешив, шкембест и оповръщан в стара пухенка с цвят на дизентерия? И тогава хитрият женски мозък – хоп! - и представя спомена защо изобщо Альоша е бил пратен на майната си преди пет години с диагноза „боклук“. Ами защото е започнал да се напива на неодялана талпа!

 

Всичко си идва по местата, а авитаминозата преминава в истинска депресия. Защото животът е пълно лайно, на никого не можеш да вярваш. Альошка сто процента е боклук, няма друг за обичане, можеш да не си бръснеш краката – кой ли ще ги види – да отслабваш също няма смисъл, щото през зимата под всичките дрехи никой няма да разбере имаш ли пет кила в повече или не. Една единствена радост ти остава – да си купиш летни дрешки и да се виждаш с приятелки в събота вечер. И да се готвиш за Нова година, защото от нея стартира новият цикъл – пролет, епилация, диета, лято, полковник, аниматор, ученически тетрадки и нов Альоша през септември.

 

Най-важното е да се преживее женската есен. И Новата година.

 

Лидия Раевская

* За пръв път публикувам превод тук, но това нещо ме скъса от хилеж:) Надявам се да ви хареса:)




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tit - много е важно да се преживее Нова година!:)))
26.11.2014 15:01
Хилежно е!:):))
Тая Мизулина ще да е някоя тяхна Кобилкина или моден корифей, вероятно?!:)
цитирай
2. pitwasilew - Забавно е! : D Благодаря за превода!
26.11.2014 17:53
Забавно е! : D Благодаря за превода!
цитирай
3. kcekce - tit, за жалост грешиш:)
27.11.2014 15:53
Мизулина е една престаряла фигура от руската Дума, прочула се с желанието си да забрани със закон минета ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kcekce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1162693
Постинги: 395
Коментари: 1058
Гласове: 1662