Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2012 14:46 - Аре всички на протест!
Автор: kcekce Категория: Политика   
Прочетен: 2825 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Иииии, гласуването на поредните поправки (надстройки) в закона за горите наближава и това вероятно ще е последният протест, преди да е станало всичко факт... А кое ще стане факт - допускането на строене в природните паркове не само на писти и лифтови съоръжения, НО И на ВЕЦ-ове, стадиони, футболни и голф-игрища, други видове писти, сгради за културни и религиозни нужди и т.н. Искате ли някой да си прави бизнес и да си пере парите, превръщайки стръмнините по планината в писти, а по-равните места в голф-игрища? Е, ако не искате - под строй в 19:00 на 10.04 пред бившия Партиен дом с брадва в ръка;) И малко цитатче от организаторите, ако още се чудите:

ЕЛАТЕ С НАС, АКО ВИ ПУКА, ЧЕ:

- Освен писти и лифтове, управляващите добавиха дълъг списък от сгради и съоръжения, които също ще могат да се строят в горите, без да се изключват от горския фонд. Това значи, че гора "на хартия" вече ще могат да се водят стадиони, футболни и голф-игрища, писти, сгради за културни и религиозни нужди, мини ВЕЦ-ове и др., което съвсем НАМАЛЯВА ШАНСОВЕТЕ НИ да се радваме на ИСТИНСКА ГОРА!

- Застрояването ще става бързо и евтино, тъй като инвеститорите ще могат да спестят от таксите и процедурите за изключване от горски фонд. В същото време държавата няма да изисква от тях средства за компенсаторно залесяване, тъй като изсечената за строителство гора продължава да се води ГОРА „НА ХАРТИЯ”.

- Отново бяха разрешени и сечите на малки частни горски имоти – до 20 декара. Този текст вече беше отменен с досегашния Закон за горите, защото доведе до ИЗСИЧАНЕ до голо на почти всички частни гори из равнинните области на страната и в Стара планина! Но явно това не им стига и искат отново да секат на друго място!

- Управляващите правят жест след жест, за да облагодетелстват МОНОПОЛИСТИТЕ за наша сметка и за сметка на дребния и средния бизнес!

- Законопроектът запази възможността съществуващите писти да се отдават без търг или конкурс за ползване за 10 години на собствениците на лифтове и влекове. Това дава възможност на министъра на земеделието и горите да определи кой точно ще получи това право по административен път и отваря възможности за КОРУПЦИЯ.

- За ПЪРВИ ПЪТ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ от 1934 г. насам държавата дава възможност на частни лица да строят в държавните гори в защитените територии, какъвто е Природен парк Витоша, най-старият на Балканите.

Ще се опитаме за пореден път да накараме депутатите да направят правилния избор и да им напомним, че... днес избират те, утре... ще избираме ние!

ФЕЙСБУК



Гласувай:
4



1. анонимен - Кои са организаторите?
09.04.2012 18:03
Не бих се присъединил към толкоз радикални госпожици, които смятат част от населението за "дребнави и меркантилни посерковци", защото ми иде на ум "Искам мъж, искам го сега! Другите са посерковци.
цитирай
2. kcekce - Хаха:)
09.04.2012 21:02
Дребнавите и меркантилни посерковци са си чисто моя идея и нямат отношение към това, за което си мислиш, нито към протеста:) (а и мъж си имам xD) Не съм от организаторите, споко;) Просто ми пука за планината малко повече, отколкото за това към кои радикални госпожици ще се пиша...
цитирай
3. lutz - След време, когато злото ще е сторено,
11.04.2012 13:45
никой няма да се интересува кой какви причини си е измислял, за да не скочи срещу престъплението. Ще питат "Защо сте оставили това да се случи?" Всеки е отговорен и всеки може да направи нещо, ако му пука.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kcekce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1164303
Постинги: 395
Коментари: 1058
Гласове: 1662