Постинг
21.09.2011 19:48 -
Тиквощрудел
Автор: kcekce
Категория: Рецепти
Прочетен: 1427 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 21.09.2011 19:49
Прочетен: 1427 Коментари: 2 Гласове:
1
Последна промяна: 21.09.2011 19:49
Ако се чудите какво да извъртите - щрудел или тиквеник, мога да ви предложа един среден вариант - тиква, пълнена с ябълки и орехи. Ще ви трябва една малка тиква, няколко ябълки, шепа изчистени орехи и 2-3 лъжици кафява захар. Тиквата се разрязва на две и се изчиства от семките. Ако не е достатъчно "куха" (както е в моя случай) можете да я поиздълбаете с нож допълнително. Ябълките се настъргват и се изсипват в тиквата заедно с кафявата захар и орехите. Подправя се с малко канела, а аз сложих и малко пшеничени трици в плънката, за да не стане твърде водна. Не знам обаче доколко това е необходимо. Изрязаните парчета от вътрешността на тиквата ги наредих отгоре и я ръгнах да се пече на не много силен огън. Трябва й около час, за да омекне хубаво и да хване приятна коричка. А да ви е сладко!:)
Търсене
За този блог
Гласове: 1662