Постинг
09.04.2015 18:34 -
Сладкиш с млечен крем, малини и вишни
В близкия супермаркет най-сетне се сетиха да заредят замразени горски плодове, което стана причина да напълня камерата с всевъзможни малинки-къпинки, ягоди и вишни:) Толкова им се зарадвах, че дори без да обичам сладко ме засърбяха ръцете за експерименти.
Продукти (в приблизителни количества):
* 100 гр. маскарпоне;
* 200 гр. заквасена сметана;
* 200 гр. извара;
* захар на вкус;
* настъргана кора от 1 лайм;
* 250 гр. малини;
* 250 гр. вишни без костилка;
* 1 пакет бутер-тесто;
* пудра захар за посипка.
Приготвяне:
Разбийте с миксер всичките млечни продукти и захарта. Подправете крема с настъргана кора от лайм.
Изпечете размразеното бутер-тесто на еднакви по размер блатове. Аз изпекох 4, но за моята кутия 3 се оказаха предостатъчни.
Започнете реденето с един блат отдолу - покрийте го с крем, поръсете плодове (ако са били замразени, размразете ги и ги отцедете от сока предварително) и заравнете слоя.
Редете блатовете на същия принцип, като с последния захлупите сладкиша. Поръсете го с пудра захар.
Оставете сладкиша в хладилник поне за една нощ. Колкото по-дълго стои, толкова по-хомогенен става;)
Другия път мисля да пробвам с други блатове - бисквити, ако ме мързи и домашно изпечени, ако не ме мързи:)
Приятно хапване:)
Продукти (в приблизителни количества):
* 100 гр. маскарпоне;
* 200 гр. заквасена сметана;
* 200 гр. извара;
* захар на вкус;
* настъргана кора от 1 лайм;
* 250 гр. малини;
* 250 гр. вишни без костилка;
* 1 пакет бутер-тесто;
* пудра захар за посипка.
Приготвяне:
Разбийте с миксер всичките млечни продукти и захарта. Подправете крема с настъргана кора от лайм.
Изпечете размразеното бутер-тесто на еднакви по размер блатове. Аз изпекох 4, но за моята кутия 3 се оказаха предостатъчни.
Започнете реденето с един блат отдолу - покрийте го с крем, поръсете плодове (ако са били замразени, размразете ги и ги отцедете от сока предварително) и заравнете слоя.
Редете блатовете на същия принцип, като с последния захлупите сладкиша. Поръсете го с пудра захар.
Оставете сладкиша в хладилник поне за една нощ. Колкото по-дълго стои, толкова по-хомогенен става;)
Другия път мисля да пробвам с други блатове - бисквити, ако ме мързи и домашно изпечени, ако не ме мързи:)
Приятно хапване:)
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 1662